Minitest: Kryptonite Messenger Mini för maximal smidighet och rimlig säkerhet

Det är litet, men inte för litet. Det är lätt, men inte så lätt att förtroendet för det sviktar. Kryptonite Messenger Mini är inte marknadens säkraste lås. Men det balanserar säkert på eggen mellan vikt och säkerhet. (Observera att vi inte har testat låsets förmåga att stå emot angrepp .)

Som cykelbuden vill ha låset

Kryptonite Messenger Mini är utvecklat i samarbete med cykelbud. Utgångsmodellen var Kryptonite Mini, som tidigare var go-to-låset för många cykelbud som värdesätter ett litet format och låg vikt, framför maximal säkerhet.

Jämfört med Mini är bygeln i detta lås aningen bredare och längre, för att passa runt fler stolpar. Dimensionen i själv bygeln är 11 mm och vikten stannar på några gram under 0,8 kg. Kryptonite själva anger säkerhetsnivån till en sjua på en tiogradig skala.

Kryptonite Messenger Mini

Kryptonite Messenger Mini levereras med två nycklar fästa vid varsitt spiralarmband i en lysande orange färg. Lösningen är faktiskt extremt användbar och gör det enklare att hålla reda på nyckeln och underlättar även vid själva låsningen av cykeln.

Låset levereras utan fäste för cykelramen, något som flera andra av Kryptonites modeller har. Detta är ett resultat av samarbetet med cykelbuden, som helst bär sina lås i bältet, på en väska eller i bakfickan. Trots att Messenger Mini är bredare än Mini-låset får det plats i en ordinär jeansbakficka.

Kryptonite Messenger Mini – en pendlarfavorit

Kryptonite Messenger Mini långt ifrån världens säkraste lås, och det har heller inga ambitioner åt det hållet. Om du inte bryr dig om vikt och storlek torde ett kraftigare lås vara ett bättre val, men om du helst håller vikten nere utan att offra för mycket i säkerhet är Kryptonite Messenger Mini ett synnerligen intressant lås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *