Deuter Giga – bra budgetval för cykelpendlaren

Deuter Giga är en hyggligt bra ryggsäck. Inte fantastisk och knappast ångande av innovation. Men med sina 28 liter är den skapligt rymlig, den har väldisponerade fack och är bekväm att bära. Kvalitetskänslan är hög, trots att materialet är förhållandevis tunt för att hålla vikten nere.

Info från Prisjakt

Specifikationer Deuter Giga

Mått: 48x32x 18 cm
Volym: 28 l
Vikt: 0,87 kg
Färg: Mörkblå
Vattentät: Nej, regnskydd finns som tillbehör
Komprimeringsremmar: Nej
Bröstrem: Ja
Höftrem: Ja, avtagbar
Pris: 900 kr

Rymmer 15-tumsdator

Huvudfacket är riktigt rymligt, och har två fickor i locket för mindre saker som du behöver komma åt snabbt. Mot ryggen finns en ficka som ser ut som ett datorfack, men är tänkt att användas för papper och annat platt och plant som du inte vill skrynkla till.

Huvudfacket i Deuter Giga.

Datorfacket har en egen öppning på ovansidan och sitter närmast ryggen. Det är snarast gigantiskt med mått anpassade för en 15-tumsdator. I facket finns också en ficka för en Ipad eller motsvarande.

Även det stora yttre facket är skapligt rymligt, samtidigt som det har flera fack som gör det enkelt att hålla ordning på sakerna. Ett plus för att dragkedjan går långt ned på ena sidan, något som underlättar att komma åt innehållet även längst ned. Vi uppskattar också den lilla remmen för nycklar, även om spännet är onödigt litet och dessutom bara går att klicka fast åt ett håll.

Deuter Giga saknar hjälmnät eller annan lösning för förvaring/transport av hjälmen när du inte sitter på cykeln. Däremot finns två lättåtkomliga nätfack på sidan av säcken, för vattenflaska eller motsvarande.

Bra ryggventilation

Axelremmarna är rejält vadderade och fördelar trycket effektivt. Ryggplattan har två rejäla, längsgående upphöjningar som vilar mot ryggen, och skapar en luftspalt. Det blir naturligtvis ändå svettigt, men betydligt mindre så än hos säckar där hela baksidan vilar mot ryggen.

Säcken har en avtagbar midjerem eller höftrem, och bröstrem som ser till att säcken sitter tajt. Vi föredrog att montera av midjeremmen för att få en ”renare” ryggsäck, och kunde konstatera att den sitter mycket bra mot ryggen även utan den remmen, med bara små tendenser att svaja i sidled i vissa situationer. Deuter Giga saknar tyvärr komprimeringsremmar. Sådana hade säkerligen kunnat minskat just dessa tendenser, som visar sig exempelvis vid hård uppförsbackecykling.

Det är ingen så kallad deal breaker, men hade gjort en bra säck ännu bättre.

Pendlarpackning i Deuter Giga

Att packa en Deuter Giga ryggsäck!

Sammanfattning Deuter Giga

Den blå säcken från Deuter Giga är ett bra köp, utan tvekan. Den saknar visserligen det lilla extra, men ibland behövs inte det. Ibland räcker det med en säck som rymmer det man behöver bära med sig och som erbjuder tillräckligt med fack och finesser för att prylarna ska gå att hitta och nå enkelt. Dock saknar vi regnskydd. Och lite grann saknar vi komprimeringsremmar och ett hjälmnät eller motsvarande.

Info från Prisjakt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *